Kirjanikud matkavad läbi Valga Riiast Tartusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaak Petersoni skulptuur Toomemäel.
Kristjan Jaak Petersoni skulptuur Toomemäel. Foto: Lauri Kulpsoo

Eesti rahvuskirjanduse looja Kristjan Jaak Petersoni ainetel toimub 16.-29. juunil kirjanike jalgsimatk Riiast Tartusse. Teekonnal läbivad kirjanikud sel nädalal ka Valga, teatas Eesti Kirjanike Liit.


Kui Kristjan Jaak kõndis seda teed 200 aastat tagasi keerulise elukäigu ja raske majandusliku olukorra tõttu, siis nüüd kõnnitakse, et päästa kultuurirahvas krohvitud konverentsisaalidest ning näidata, et kirjanik ei peatu majanduse või keerulisuse ees.

Matkal osaleb umbes kakskümmend eesti kirjanikku ning siin-seal liituvad seltskonnaga ka lätlastest kunstiinimesed. Läbitud on juba Sigulda, Võnnu ja Valmiera, jaanipäeval põigatakse Skaņkalnesse, edasi siirdutakse Mazsalacasse, Ipikusse ning Rein Sepa tallu.

25. juunil läbivad rännumehed Valga. Peatutakse Lossikülas Sangaste lossi kõrval ning liigutakse mööda imekaunist Lõuna-Eestit üle Kuutsemäe, Palumetsa ja Elva Tartu poole. Matka pidulik lõpetamine on 29. juunil Tartus Toomemäel Petersoni kuju juures.

See matk saab olema palverännak, liikuv seminar või workshop, imelühikesest suveajast viimase võtmine, vana Liivimaa kunstirahva ja üksikute paikade ühendamine või mis iganes muu, milleks osalejad selle vormivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles