Eesti suurimal jaanipeol põhjustasid probleeme joobes alaealised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipidu Otepääl.
Jaanipidu Otepääl. Foto: Ülle Kübarsepp/ Valgamaalane

Täna varahommikul kell kolm lõppes Pühajärvel jaanitule kontsertpidu.


Korraldajad olid peo võrreldes eelmise aastaga muutnud osalejatele tunduvalt turvalisemaks. Kaasatud turvafirma tegi tõhusat koostööd Lõuna politseiprefektuuri Otepää konstaablijaoskonnaga.

Juhtivkonstaabel Jaanus Kokkoneni sõnul algatati möödunud ööl küll 40 väärteomaterjali, ent midagi väga hirmsat siiski ei juhtunud. Politsei ja turvateenistus töötasid aktiivselt käsikäes.

Kokkoneni sõnul oli seekord nende poolt korda tagama kaasatud tavalisest rohkem politseinikke. Autoroolist tabati vaid üks joobes juht. Suuremad probleemid olid seotud joobes alaealistega.

Eelmisel aastal tekitasid suuri probleeme autoparklates pidutsejad. Seekord aga lahutati parklad ja telkimispaigad ning ilmselt seetõttu registreeritigi vaid üks väärtegu seoses auto lõhkumisega.

Samuti oli kogu peo territooriumi ulatuses tõkestatud pääs randa.

Prügi koristamine laabus sel korral korrektselt, hommikul kell kaheksa liikusid juba tavapärased puhkajad takistusteta Pühajärve randa.

Peokorraldaja Tõnu Karpovi sõnul täpset külastajate arvu veel ei teata, aga hinnanguliselt oli rahvast vähem kui eelmisel aastal. Karpovi arvates võis selle põhjustada üldine majandussurutis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles