Renno Saega peab edu võtmeks raudseid närve

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saega sõnul tuleb ikka ette juhuseid, kus ta hämmastub inimeste mõttelaadis. Näiteks kui autole paigaldatakse imevigureid ja keelatud tulesid, tuues põhjenduseks, et neid ju poes müüakse. Poes müüakse ka politseivilkureid, ometi ei hakka Saega sõnul täie mõistusega inimene neid oma autole peale toppima.
Saega sõnul tuleb ikka ette juhuseid, kus ta hämmastub inimeste mõttelaadis. Näiteks kui autole paigaldatakse imevigureid ja keelatud tulesid, tuues põhjenduseks, et neid ju poes müüakse. Poes müüakse ka politseivilkureid, ometi ei hakka Saega sõnul täie mõistusega inimene neid oma autole peale toppima. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Minu põhimõte tööl on alati, et mida inimene küsib, seda ka saab. Kui ta on viisakas ja rahulik, siis võimaluse piires saab ka vestelda ega pea alati rahalist karistust määrama, aga kui hakkab ülbitsema, on teine lugu,» rääkis korravalvur Renno Saega.

Valga politseijaoskonda asus ta tööle 1992. aasta 7. märtsil, nädal pärast Eesti politsei taasloomist. 2005. aastast alates on mees Valga politseijaoskonna patrullteenistuse välijuht. «Koordineerin patrulle Valgamaal, põhimõtteliselt vastutan selle eest, mis maakonnas juhtub ja toimub, aga käin ka ise patrullimas, kuna meil ei ole nii palju töötajaid, et saaks tegeleda vaid teiste koordineerimisega,» rääkis ta.

Saega pole selline mees, kes poisikesest peale politseinikuametist unistanud oleks. «Aeg oli lihtsalt selline ja töö oli töö.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles