Algas teadustööde konkurss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilased saavad uurida riikliku kaitse all olevaid mälestisi. Pildil muinsuskaitse all olev maja.
Üliõpilased saavad uurida riikliku kaitse all olevaid mälestisi. Pildil muinsuskaitse all olev maja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Muinsuskaitseamet algatas teadustööde konkursi, et motiveerida üliõpilasi tegelema valdkonda puudutavate teemadega ja uurima riikliku kaitse all olevaid mälestisi, aidates sellega kaasa Eesti kultuuripärandi säilitamisele.

Amet pakub üliõpilastele muinsuskaitset käsitlevate uurimistööde teemasid, mille järele praktiline vajadus, ning osutab abi teabe kogumisel. Kandideerida saab ka uurimistööga, mille muinsuskaitset puudutav teema on tudengi enda vabalt valitud, teatas amet.

Konkursile on oodatud kandideerima Eestis tegutsevate kõrgkoolide üliõpilased ning välisriigis õppivad Eesti kodakondsusega üliõpilased. Esitada võib kirjatöö, mis valminud 2012. või 2013. aastal.

Magistri- ja doktoriõppe esimene preemia on 500 eurot, teine preemia 300 ja kolmas 200 eurot. Bakalaureuseõppe esimene preemia on 300 eurot, teine preemia 200 ja kolmas 100 eurot.

Töid saab esitada Eesti Teadusagentuuri kodulehel, tähtaeg on 15. september. Võitjad kuulutatakse välja oktoobris, kui muinsuskaitseamet tähistab oma 20. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles