Otepää tähistas taasiseseisvumispäeva

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää tähistas taasiseseisvumist perepäevaga.
Otepää tähistas taasiseseisvumist perepäevaga. Foto: Monika Otrokova

Eile, Eesti taasiseseisvumispäeval, peeti Otepääl perepäeva. Vaatamata vihmasele ilmale oli Otepää kultuurikeskuse parki kogunenud palju huvilisi.

Otepää naiskodukaitsjad näitasid, kuidas valmib välipliidil sõdurisupp, mis hiljem ka ära söödi. Otepää kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad tutvustasid oma tegevusi ja organisatsiooni: näidati, kuidas anda esmaabi ning esitleti sõdurivarustust. Üleval oli Kaitseliidu relvanäitus, naiskodukaitse fotonäitus. Tehnikaga olid väljas Otepää päästjad ja politsei. Oma tegemisi tutvustas ka Otepää kiirabi.

Päeva juhtis kaitseliitlane Marko Tiirmaa, perepäeva avas Otepää vallavolikogu esimees Aivar Nigol.

Kauaaegne Otepää ajakirjanik Aili Miks esitleskultuurikeskuses oma raamatut „Kui Otepää ärkas (1988–1992) ehk ajakirjaniku eluülikoole väikelinnas“. Raamatus räägitakse ärkamisaegsest Otepääst, toetudes ajakirjanduses ilmunud materjalidele.

Raamatu autor rääkis raamatu valmimisloost ning hiljem said kuulajad esitada küsimusi. Aili Miksi raamatut autori pühendusega on võimalik leida kõigis Valgamaa raamatukogudes. Raamatu andis välja MTÜ Meediagrupp Süd-Est, väljaandmist toetasid Otepää vald, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp ja kohaliku omaalgatuse programm.

Perepäeva korraldasid: KL Valgamaa maleva Otepää üksikkompanii, Naiskodukaitse Valga ringkonna Otepää jaoskond, Otepää politsei, päästekomando. Kaasa aitasid Otepää kultuurikeskus ja Otepää vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles