Karjatnurme tähistas kaht juubelit korraga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängiti mitmeid rahvalikke mänge.
Mängiti mitmeid rahvalikke mänge. Foto: Vello Jaska/Valgamaalane

Karjatnurme elanikud tulid hiljutisel õhtupoolikul külaplatsile, et tähistada päevakeskuse kümnendat ja külaseltsi viiendat aastapäeva. Küla sai uue auliikmegi.



Helme vallas asuva küla juubelite korraldamise peamised eestvedajad olid kohaliku päevakeskuse juhataja Ene Jänes ja külaseltsi juhatuse liige Riho Viitak.



Karjatnurme rahvast oli tähtpäevade puhul õnnitlema tulnud ka Helme vallavolikogu esimees Toivo Põldma, kes oma kõnes kohalikke tunnustas. «Siinne päevakeskus on kümne tegevusaasta jooksul muutunud kohalike elanike meeldivaks kokkukäimise ja silmaringi laiendamise kohaks,» sõnas Põldma.



Põldma rääkis mõne sõnaga ka Helme valla hetkeolukorrast. «Juba käesoleva aasta eelarvet koostades nägime, et midagi head ees ootamas ei ole. Aga siiani oleme toime tulnud nii, et kõik asutused jätkavad tööd,» pidas ta oluliseks.



Karjatnurme rahvas on vallavanema hinnangul hakanud kriisiajal varasemast veelgi enam ühte hoidma ja oma koduküla heakorra eest hoolt kandma. Sõnavõtu lõpus ütles volikogu esimees Põldma, et Helme vald eraldas Karjatnurme külaseltsile juubelikingiks 2000 krooni.



Kokkusaamise kõrghetkeks oli Karjatnurme küla käesoleva aasta auliikme välja kuulutamine. Tiitli sai pikka aega Karjatnurmes elanud ja töötanud Meeta Pehk.



Kohalolnuil oli võimalik tutvuda päevakeskusesse üles pandud stendiga, mängida rahvalikke mänge, kuulata Tõrva Tilde pajatusi, nautida lõkketuld, tantsida ja suveõhtu meloodiaid kuulata.



Karjatnurme päevakeskuses on külastajatel võimalik lugeda värskeid ajalehti ning ajakirju, laenutada raamatuid, vaadata televiisorit või kuulata muusikat. Kes soovib, saab seal käia vannis ning pesta pesugi. Nooremad saavad aga mängida, kasutada arvutit, vestelda, õppida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles