Valga avatud noortekeskus kolib juuli keskel Pedeli äärde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga avatud noortekeskuse suvehooajal asub staap Pedeli rannamajas. Pooleteise kuu jooksul korraldatakse jõe ääres palju mitmesuguseid üritusi. Sellel pildil on hetk rannamaja avamispäevalt.
Valga avatud noortekeskuse suvehooajal asub staap Pedeli rannamajas. Pooleteise kuu jooksul korraldatakse jõe ääres palju mitmesuguseid üritusi. Sellel pildil on hetk rannamaja avamispäevalt. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Sel suvel on Pedeli jõe ääres rohkesti Valga avatud noortekeskuse (ANK) eestvedamisel läbiviidavaid ettevõtmisi. Neid peaks jaguma igale maitsele.


Valga kultuurikeskuse noorsootööjuhi Lauri Drubinši sõnul kolib noortekeskus alates 15. juulist kuni augusti lõpuni lausa kolmel päeval nädalas Pedeli äärde.



ANKi Pedeli-päevad on sel ajavahemikul kolmapäev, neljapäev ja reede, vaid augusti eelviimasel nädalal on need teisipäev, kolmapäev ja reede, kuna neljapäev, 20. august on riigi­püha – Eesti taasiseseisvumispäev.



«Tahame ka väljas olla ja kui Valgas on olemas selline puhkeala, miks mitte siis seda ära kasutada,» põhjendas Drubinš ettevõtmist. «Suvel on noortekeskuse tööaeg esmaspäevast reedeni kl 12–18, ürituste ajal on meie staap Pedeli rannamajas. Meie suvehooaeg on eksperiment kõigi jaoks. Üht võin aga kindlalt öelda: osalejail saab kindlasti lõbus olema.»



Valga ANKi suvehooaeg algab 15. juulil kell 12 Pedeli jõe puhkemaja juures. Hooaja avamispäeval organiseeritakse mitmesuguseid võistlusi ja mänge. Järgmistel päevadel korraldatakse nii pallimängu-, saalihoki- kui tenniseturniir, samuti pentangivõistlus.



Võisteldakse veel liivalossi ehitamises, takistusraja läbimises, orienteerumises, jalgrattasõidus. Korraldatakse mitme- ja teatevõistlus.



«Päästeameti päeval õpime andma esmaabi ja uurime, kuidas veest päästa inimesi,» avas ühe päeva mõtte Drubinš. «Aga tulevad ka politsei ja piirivalve ning Kaitseliidu päev, paadi- ja fotograafiapäev.»



Pedeli ääres tähistatakse ka vabariigi taasiseseisvumispäeva. Balti keti aastapäeva puhul moodustatakse line-tantsu kett. 28. augustil korraldatakse suvelõpupidu.



Noorsootööjuht leiab, et noortekeskuse üritustel pole vaja võistelda nii, et veri ninast väljas. Pigem peaks enese proovilepanek pakkuma naudingut.



Ilma ei saa plaanide tegemise ajal ette näha. Kui vihma sajab, tehakse midagi ruumis sees. Kui mingi võistlus peaks algama näiteks kell 13, aga siis sajab, alustatakse võib-olla paar tundi hiljem. Kui noored on aga nõus, tehakse ettevõtmine ka vihmaga ära.



Kõigist üritustest saab täpsemalt teada telefonidelt 766 1678 ja 512 4285, meiliaadressilt valgaank@gmail.com ning kodulehelt www.valgakultuurikeskus.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles