Tundmatu isik põhjustas ulatuslikke elektrikatkestusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.Kuperjanovi tänava ääres asuv Elektrilevi alajaam.
J.Kuperjanovi tänava ääres asuv Elektrilevi alajaam. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna öösel tegutses Valgas tundmatu isik, kes pääses Kuperjanovi tänava ääres asuvasse Elektrilevi alajaama ja põhjustas omavoliliste lülitamistega kaks ulatuslikku elektrikatkestust.

Kell 23.38 sai Elektrilevi juhtimiskeskus teate, et Valga linnas on mitu alajaama elektrita. Sündmuskohale sõitnud rikkemeeskond avastas, et Keskkooli nimelise alajaama uks oli avatud, andis teada Elektrilevi pressiesindaja Kaarel Kutti.

Alajaama kontrollides selgus, et nähtavaid märke rikkest ei ole, kuid välja olid lülitatud trafod, mis varustasid elektriga 1384 majapidamist. Kell 23.52 oli rikkemeeskond taastanud elektrivarustuse kõigile majapidamistele.

Kell 0.54 tuli aga teade, et pingetuks on jäänud Petseri ja Spordi alajaamad. Rikkemeeskond sõitis taas antud alajaamasid elektriga varustava Keskkooli alajaama juurde. Seal avastati, et alajaama uks on lahti ja lukk kadunud. Lisaks põles alajaama kõrval asuv prügikast.

Antud juhtumist teavitati ka politseid, kes saabus sündmuskohale. Rikkemeeskond kustutas prügikasti ja kell 1.44 taastati elektrivarustus kõigile 1517-le elektrita majapidamistele.

Elektrilevi palub kõigil, kes juhtusid nägema eile öösel Kuperjanovi või Karja tänavalt Keskkooli alajaama lähistel kahtlast tegevust, sellest teada anda politseile.

Kaarel Kutti kinnitas Valgamaalasele, et lähiajaloost selliseid juhtumeid talle kui Elektrilevi esindajale ei meenu. "Tavaliselt murtakse Elektrilevi alajaamadesse sisse eesmärgiga varastada värvilist metalli. Sellistel puhkudel on õnnestunud teo toimepanijaid tabada. Mõni kord elusalt ja metalliga, teine kord on metallivargad alajaama ka elu jätnud."

Praegu Elektrilevi juhtumiga tekitatud kahjusid hinnata veel ei oska.

Politsei kinnitas Valgamaalasele, et Valga kriminaaltalitus alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku § 266 alusel, mis käsitleb omavolilist sissetungi.  Sellise teo eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles