Koolimajas levis suits

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval, 22. augustil kell 11.58 teatati päästeameti häirekeskusele, et Valgas J. Kuperjanovi tänaval on elektrikapis lühis, mistõttu koolimaja on suitsu täis.

Kohale sõitnud päästjad selgitasid välja, et ventilatsiooniruumis põlevad juhtmed ning suitseb elektrikilp. Elektrikud lülitasid alajaamast elektri välja ning päästjad kontrollisid ruumide tuleohutust. Päästetööde juhi esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse kaevetöödel vigastatud elektrikaablist.

Majas sellest õppeaastast tööd alustava Valga gümnaasiumi direktor Raimond Luts ütles eile lõuna paiku Valgamaalasele, et õnnetuse tekitatud kahju ei oska ta hetkel veel öelda. «Igalt poolt kärssas. Aga siiamaani pole kahju rahalist suurust öeldud,» ütles ta.

Direktor arvab, et toimunu oli ilmselt õnnetu kokkusattumus. «Ehitaja, kes tegi siin kaevetöid, arvatavasti riivas juhet, aga kindel pole, sest ma ei ole asjatundja,» ütles Luts.

Kuna kärsahaisu oli tunda, reageeriti direktori sõnul kiiresti. «Majandusjuhataja ja arvutispetsialist olid kohe kohal,» ütles ta.

Õnnetuse hetkel oli koolimajas ka inimesi, sest õpetajad on puhkuselt tagasi. «Arvuliselt ei oska öelda, kui palju inimesi õnnetuse hetkel majas oli, aga puhkused on läbi ja õpetajad tööl,» ütles koolidirektor.

Veel reede hommikulgi oli koolimaja elektrita ja kui Valgamaalase reporter direktoriga rääkis, ei osanud ta ka öelda, millal koolihoone elektri tagasi võiks saada. Seega on raske hinnata sedagi, kuivõrd põleng uueks õppeaastaks valmistumist häirib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles