Koolitoetus erineb piirkonniti mitmekordselt

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. klassi mineva lapse koolikoti sisu võib maksma minna üsna palju. Et vanematele poleks väljaminek liiga suur, panevad vallad oma abistava õla alla.
1. klassi mineva lapse koolikoti sisu võib maksma minna üsna palju. Et vanematele poleks väljaminek liiga suur, panevad vallad oma abistava õla alla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Peagi algav kooliaasta paneb muretsema nii mõnegi esimesse klassi astuva lapse vanemad, sest koolikaubad võivad panna rahakotile paraja põntsu. Selleks puhuks tulevad appi vallad, kes maksavad kooliteed alustavate laste vanematele toetust.

Eelmisel nädalal uuris Valgamaalane, palju läheb maksma esimesse klassi astuja koolivarustus. Selgus, et ainuüksi koolitunnis kasutatavatele vahenditele kulub umbes 35 eurot. Lisaks on vaja koolikotti, vahetusjalatseid ja võimlemisriideid kehalise kasvatuse tunniks.

Koolijütsidele makstava toetuse suurus sõltub omavalitsusest ja võib erineda ligi kaheksa korda. Mõni vald aga ei maksa üldse rahalist toetust, vaid ostab lastele ise vajamineva koolikauba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles