Takistussõitja Susan Kaleta: piisava tahtmise juures võib hobist kujuneda välja palju enamat

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaleta sõnul on tema hobune Aga Flamenco von Feicht võistlustel väga aus ja julge – harva tuleb ette juhuseid, mil ta takistuse eel tõrgub või kõhkleb.
Kaleta sõnul on tema hobune Aga Flamenco von Feicht võistlustel väga aus ja julge – harva tuleb ette juhuseid, mil ta takistuse eel tõrgub või kõhkleb. Foto: Erakogu

Tänavu lõpetas 19aastane Susan Kaleta Valga gümnaasiumi. Kui enamik temavanuseid vaevab praegu pead enamasti selle üle, kuhu ja mida õppima minna, mõlgub Kaleta meeles lisaks eelmainitule palju suurem mure: kuidas jätkata ratsaspordiga, kuhu paigutada oma hobune Aga Flamenco von Feicht ning kuidas jätkata treenimist Eesti parima ratsutaja Gunnar Klettenbergi käe all.

Kaleta võistleb oma hobusega hetkel noorteklassis ning on tänavuse edetabeli põhjal oma klassi parim takistussõitja. Ratsaspordiga on hakkaja tüdruk tegelenud juba kolmteist aastat, neist kuus viimast on ta keskendunud takistussõidule.

«Minule ei ole takistussõit ja ratsutamine enam ammu hobi, vaid tegelen sellega juba võistlus­spordi tasemel. Harrastajat eristab profist takistuste kõrgus, mida ta oma hobusega hüppab,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles