Uus kaitseala hoiab metsakooslusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riidaja külas mõisa kabeli lähistel viib metsa selline põnev rajake. Pärast mõneminutilist jalutuskäiku ongi loodushuviline juba looduskaitsealal, kus hoolikal uurimisel võib teiste põnevate taimeliikide hulgast käpalisigi leida.
Riidaja külas mõisa kabeli lähistel viib metsa selline põnev rajake. Pärast mõneminutilist jalutuskäiku ongi loodushuviline juba looduskaitsealal, kus hoolikal uurimisel võib teiste põnevate taimeliikide hulgast käpalisigi leida. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Riidaja külla loodud kaitsealal leiab nii Eestis kui kogu Euroopas haruldasi taimeliike, mis vajavad kasvamiseks inimtegevusest puutumata alasid.

Keskkonnaameti Põlva-Valga-Võru regiooni kaitse planeerimise spetsialist Reet Reiman selgitas, et 2010. aastal läbi viidud inventuuride tulemusel selgus, et Riidaja kaitsealal Põdrala vallas leiduvad esinduslikud vanad laialehised salumetsad ja rohunditerikkad kuusikud.

«Kogu kaitseala territooriumist katavad nimetatud elupaigatüübid umbes kaks kolmandikku ja need on hinnatud väga esinduslikeks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles