Vene noored ei saa jätkata haridusteed juba tuttavas koolis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui veel paaril järgneval aastal sooritavad abituriendid riigieksameid ka Valga vene gümnaasiumis, siis peagi kaovad koolist nii gümnaasiumiosa kui sellega seostuv eksamisagin.
Kui veel paaril järgneval aastal sooritavad abituriendid riigieksameid ka Valga vene gümnaasiumis, siis peagi kaovad koolist nii gümnaasiumiosa kui sellega seostuv eksamisagin. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Noored, kes lõpetasid kevadel Valga vene gümnaasiumis põhikooliosa, ei saa jätkata sügisel kooliteed juba tuttavas koolis, sest haridusreform nõuab, et õpe toimuks eesti keeles.

Valga vene gümnaasiumi  9. klassi lõpetas sel kevadel 25 õpilast. Nagu kõikidel põhikooli lõpetanutel, on ka neil võimalus oma haridusteed jätkata gümnaasiumis või kutseõppes.

Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants ütles, et vene gümnaasiumi 25-st 9. klassi lõpetanust käis kevadel Valga gümnaasiumis vastuvõtukatsetel 18 noort ja nad kõik sooritasid katsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles