Reformierakond pakub Põlva linnapeaks Otepää vallavanemat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Mälberg valiti vallavanemaks mullu oktoobris.
Meelis Mälberg valiti vallavanemaks mullu oktoobris. Foto: Kunnar Rüsülainen/ Valgamaalane

Reformierakonna Põlva piirkonnaorganisatsioon kinnitas oma neljapäevasel, 25. juuni koosolekul eelseisvateks kohalikeks valimisteks Põlva linnapea kandidaadiks Meelis Mälbergi ja Põlva vallavanema kandidaadiks Ülo Plakso.


Erakond on võtnud eesmärgiks tihendada järgneval perioodil koostööd Põlva linna ja valla vahel, mille loogiline tulemus oleks ühinemine.

«Leian, et Põlva linn ja vald peavad tulevikus ühinema,» sõnas Mälberg. «Põlva haridust, kultuurielu, sporti, sotsiaalvaldkonda ning infrastruktuuri puudutavad otsused tulevad sel juhul palju loogilisemad ning kaob senine ebavajalik üksteise ületrumpamine.»

Hetkel on paljud neis valdkondades tehtud otsused Mälbergi hinnangul poolikud, lõppedes omavalitsuse piiriga, arvestamata kogu piirkonna vajadusi

Nii täna Otepää vallavanemana töötav Mälberg kui ka Orava valda juhtiv Plakso on põlised põlvamaalased. Mõlemal on kaalukas kogemus omavalitsuste juhtimisel.

Mälberg on olnud neli aastat Räpina linnapea ning Räpina linna ja valla ühinemise üks initsiaatoreid. Eesti Põllumajandusülikoolis on ta omandanud ettevõtlus- ja ökonoomikaalase hariduse ning juhtinud ka Räpina Paberivabrikut. Reformierakonda kuulub Mälberg 2000. aastast.

Plakso on on töötanud kolm aastat Orava abivallavanemana ja olnud üheksa aastat Põlva valla majandusnõunik. Ta on lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli põllumajanduse mehhaniseerimise eriala. Reformierakonda kuulub Plakso 2005. aastast.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised toimuvad 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles