Viru keskuses kogutakse Leigole saatmiseks mobiile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa telefonile helistanud mees teatas, et majas on pomm.
Töötukassa telefonile helistanud mees teatas, et majas on pomm. Foto: AFP / Scanpix

 Kunstnikud Eve Arpo, Riin Rõõs ja Timo Toots koguvad 3.- 4. juulil Tallinnas Viru Keskuses inimestelt vanu mobiile, et kasutada neid Leigo Järvemuusika kavas oleva mobiiltelefonikontserdi loomisel. Ühisteos sünnib Eesti inimeste osalusel.

Selleks, et inimeste vana mobiiltelefonid Leigo Järvemuusika kontserdil osaleks, otsustasid teose autorid laulu- ja tantsupeo ajal elama kolida logistilisse tsentrisse - Viru Keskuse esimesele korrusele, Piletilevi müügipunkti kõrvale.

Mobiilid pakitakse kohvritesse, millega need maale viiakse. Kunstnikud lubavad mobiilide üleandjaile ka tükikese nostalgiat: diivan tee ja küpsistega.

Mobiilid paigaldatakse Leigo maastikule, kus tuhatkond telefoni on omavahel ühendatud ning moodustavad Aqrise poolt loodud spetsiaalse tarkvara abil inimeste helistamise peale heli- ja valgusmustreid. Pärast kontserti viiakse telefonid jäätmejaama, nii ei koorma vanad telefonid loodust ja saavad ringiga uue elu.

Kunstiüritust toetavad Eesti Kultuurkapital, Leigo Järvemuusika, Viru Keskus, Aqris, Euroweb ja Kauss Arhitektuur.

Valgamaal toimuv Leigo Järvemuusika on jõudnud oma 12. verstapostini. Korraldajate sõnul pakutakse sel aastal külalistele parimaid kodumaiseid esinejaid.

14. ja 15. augustil toimuva Leigo Järvemuusika kava on põnev ja üllatusteküllane, tuues kuulajateni eelkõige parima valiku Eesti enda artistidest. Tavapäraselt on kahest päevast üks pühendatud levi- ning teine klassikalisele muusikale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles