Lapsed võivad kooliteel hätta jääda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kooliaasta algus toob taas suure hulga lapsi korraga tänavatele. Maanteeamet kutsub üles mudilasi õppeaasta alguses kooliteel abistama.

Maanteeameti liikluskasvatuse juht Urve Sellenberg ütles, et koolitee tuleks koos järeltulijaga mitu korda läbi käia. «Lapsele on liikluses kõige ohtlikum tee ületamine. Pange end lapse olukorda, kükitage hetkeks, vaadake ümbritsevat lapse silmade kõrguselt ja juhtige ohtudele tähelepanu,» rääkis Sellenberg.

2012. aastal juhtus Eestis kuni 15aastaste lastega 185 liiklusõnnetust. Neis hukkus üks laps ja sai vigastada 199. Hukkunud laps viibis kaassõitjana autos. Kõigist liiklusõnnetustes kannatanutest oli lapsi ligikaudu 11%.

Ohutu koolitee tagamise nimel osalevad maanteeameti kõigi regioonide liikluskasvatajad septembris mitmel ettevõtmisel. Lõuna-Eestis õpetatakse ohutut liiklemist näiteks «Love Life» ohutusmessil Võrus ning maanteemuuseumis kuu teisel poolel toimuval liiklusnädalal.

Täpsemaid soovitusi, kuidas koolitee lastele võimalikult ohutuks muuta, võib leida maanteeameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles