Haldusreform küpseb tasapisi edasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem ja omavalitsusliit pakkusid regionaalministrile maakonna tõmbekeskustena välja Valga, Tõrva ja Otepää, millega lähiümbruse vallad ühineda võiks, siiski tunnistab mõni Valgamaa vallajuht ka tõmmet Tartu- või Võrumaa suunal. Samuti on päevakorral tihedam koostöö ajaloolise Mulgimaa omavalitsuste vahel, mis osutab ka Viljandimaa mõjule.
Maavanem ja omavalitsusliit pakkusid regionaalministrile maakonna tõmbekeskustena välja Valga, Tõrva ja Otepää, millega lähiümbruse vallad ühineda võiks, siiski tunnistab mõni Valgamaa vallajuht ka tõmmet Tartu- või Võrumaa suunal. Samuti on päevakorral tihedam koostöö ajaloolise Mulgimaa omavalitsuste vahel, mis osutab ka Viljandimaa mõjule. Foto: Jüri Rüsülainen / Valgamaalane

Maakonnad on oma tõmbekeskused haldusreformi kavandajatele esitanud, Valgamaal on need kolm linna – Tõrva, Otepää ja Valga. Seega peaksid ülejäänud omavalitsused nüüd kaaluma, kellega ühte heita.

Haldusreform pole teps mitte uus teema, sellest on räägitud juba aastaid, kuid peale mõne erandi teistes maakondades pole veel sellega kuigi kaugele jõutud.

Õru vallavanem Andres Pallo­son tõi välja, et tema on olnud seda meelt, et Valgamaal võiks olla kolm omavalitsust – ja seda juba aastast 1998. «Nagu näha-kuulda, asjad selles suunas ka liiguvad,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles