Päevakeskus sai uue ruumi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevakeskus sai uue ruumi.
Päevakeskus sai uue ruumi. Foto: Monika Otrokova

Varem Otepää hooldekodus tegutsenud erivajadustega inimeste päevakeskus sai uue ruumi. Suve lõpust tegutseb keskus Otepää vallavalitsuse kolmandal korrusel, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Päevakeskus aitab psüühiliste erivajadustega inimestel toime tulla igapäevase eluga. Seal õpitakse, kuidas tulla iseseisvalt toime tervishoiu-, sotsiaal-, posti-, finants- ja muude teenuste kasutamisel, kujundada tööoskusi ja suhtlemisoskust. Päevakeskuses pakutakse nõustamist ka erivajadustega inimeste lähedastele.

Otepää sotsiaalteenistuse juhataja Anneli Salumaa sõnul rahastas päevakeskuse remonti Otepää vald, vajaminev sisustus saadi Soome Kinnaspunki ja eraisikute abiga.

Õigus saada igapäevaelu toetamise teenust on raske, sügava või püsiva psüühikahäirega täisealisel inimesel. Hetkel käib Otepää päevakeskuses üheksa inimest, päevakeskuse tööd koordineerib Otepää vallavalitsuse sotsiaalteenistus. Päevakeskuses töötab tegevusjuht Helen Salumaa, kes õpib Tartu Ülikoolis eripedagoogikat ja psühholoogiat.

Päevakeskuse igapäevaelu toetamise teenust rahastatakse riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles