Valgamaalased laulu- ja tantsupeol Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Valgamaalased laulu- ja tantsupeo rongkäigus laululava poole liikumas.

Laulupeo rongkäik, mille sihtpunkt oli laulukaar, kulges mööda Tallinnat, sulgedes viieks tunniks kogu liikluse kesklinnast peoplatsini.

Rongkäiku alustasid meie sõbrad ja naabrid ning nii võiski näha lehvimas Kanada, Läti, Rootsi, Saksa, Soome, Taani, Ukraina, Vene ja veel paljude teiste maade lippe.

Kaunis oli kuulata, kuidas laulsid «Tuljakut» Kanada lapsed ning kui lustakalt keerutasid jalga Soome rahvatantsijad. Ka Eesti maakonnad olid palju vaeva näinud, et rongkäigus silma paista. Nii sõitiski Pärnu maakonna etteotsas paat Eesti kirjanikega ning näha võis ka Vändra karu ning Tori valla eesotas sõitis uhke hobune.

Oma koha rongkäigu alguses olid leidnud ka vabatahtlikud, kes kogu peo korraldamisel abiks olid.

Pealtvaatajate huvi rongkäigu vastu oli väga elav. Kesklinnas oli rongkäiguga kaasaliikumine pea võimatu, kuna kõnniteed olid umbes ning kõik ääred ja aiad, mis vähegi ronimist kannatasid, huvilisi täis.

Kõige parem vaade oli loomulikult katustelt ning oma korteri akendest ningrõdult ja paljud seda võimalust ka kasutasid. Paljudest akendest lehvisid lipud ja hõiguti ergutusi rongkäigule.

Rongkäik kestis viis tundi ning kuigi Valgamaa on tähestiku järgi viimaste seas, oli pealtvaatajatel jõudu ka meie maakonna esindajaid ergutada.

Valgalased liikusid läbi linna lustakalt. Joy vene riietuses rahvatantsijad keerutasid kauneid ja elavaid tantsurütme ning Valga gümnaasium ning põhikool laulsid võidu oma kooli laule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles