Ohtlike bakterite hulk Pedelis ületab normi kuuekordselt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatav silt.
Hoiatav silt. Foto: Liina Muru/Valgamaalane

Juuni keskel võetud proovide kohaselt on normiks oleva 1000 ühiku asemel soole enterokoki ehk E.coli bakteri hulk Pedelis 3600-6600 ühikut. 1. juunil oli seal E.coli baktereid vaid 40 ühikut.


Seetõttu pole ujumine Pedeli rannaalal soovitatav ning rannavalvurid on heisanud punase lipu. Info bakterite normide ületamise kohta on üleval ka rannamaja seinal rippuval stendil.

Valga piirkonna keskkonnakeskuse juhataja Riho Karu on probleemist teadlik. Kuigi punane lipp pandi välja alles juuli alguses, on sellele tema kinnitusel olemas mõistlik seletus. Nimelt jõudsid proovide tulemused Karuni alles 29. juunil, kuna jaanipäeva tõttu liikus info aeglaselt.

«Laboriga on räägitud ning 13. juuliks on kokku lepitud uue proovi võtmine. Pedeli jõel on selleks kolm kohta, kuid seekord võetakse ka lisaproovid Läti piiri lähedalt, kuna varem on olnud probleeme Lätist tuleva reoveega, mis jõuab meie ujumisalasse,» seletas Karu linna tegevusplaani selles olukorras.

Lisaks hoiatavale sildile selgitavad inimestele olukorda ka rannavalvurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles