Noori golfiharrastajaid treenib Otepääl inglane

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Edward Lainchbury noorte mängutaset timmimas.
Treener Edward Lainchbury noorte mängutaset timmimas. Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Hoolimata sellest, et ASi Otepää Golf suhtes pankrotimenetlus algatati, võib Otepääl jätkuvalt gofirõõme nautida. Noortele jagab näpunäiteid spetsialist Inglismaalt.


Otepää golfiklubi korraldab tänavu esmakordselt noortele mõeldud kolmenädalase treeningsarja, mida juhendab PRO Edward Lainchbury Inglismaalt. 2001. aastast tegeleb ta Türgi rahvusliku golfikoondise edendamisega: alustas peatreenerina ning nüüdseks on golfidirektor National Golf Clubis Antalyas. Otepääl assisteerib inglast Gert Velsberg Valgeranna golfiklubist.



Eestis kokku kolme golfivälja­kuga – Niitväljal, Jõelähtmel ja Otepääl – tutvunud Lainchbury ei ole Otepää golfiradade kiitmisega kitsi.



Inglasest treener on väga rahul tublide noorte eestlastega, kes alustavad harjutamist hommikul kell üheksa ja lõpetavad pika päeva kell viis õhtul. Treenimine toimub kolmepäevaste tsüklitena ja kestab kokku kolm nädalat. Grupis osaleb 15 Lõuna-Eesti noorgolfarit vanuses 8–17 eluaastat.



«Golf on tegelikult väga raske mäng, mis nõuab nii füüsilist kui vaimset pingutust. Lapsed on siiani olnud väga tublid ja vastupidavad. Samuti pole meil mingeid keelebarjääre ette tulnud: kõik oskavad suurepäraselt inglise keelt. See on hea märk Eesti tugevast haridussüsteemist,» sõnas Lainchbury.



Lapsed treeneriga väga rahul


Kui treener Edward Lainchbury jääb laste taseme ja suhtumisega väga rahule, siis kiitusega pole kitsid ka noored ise.



«Edward on väga hea treener: hea jutu ja huumoriga nagu Jeremy Clarkson. Treeningutel paraneb mängutase oluliselt. Meeldivad nii huvitavad ülesanded, põnevad mängud kui väikesed võistlused, mis aitavad meil kiiremini mänguoskusi omandada,» rääkis Kaur Kurvits Tartust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles