Riik pakub sügisel 5000 tööinimesele tasuta kursusi

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Täiskasvanute tööalase koolituse riikliku tellimuse järgi pakutakse sügissemestril 38 kutseõppeasutuses ja kutseõpet pakkuvas rakenduskõrgkoolis tasuta kursusi 5109 inimesele, vahendas valgamaa.ee

 Koolitustellimuse hulgast leiab nii kokkade täienduskoolituse, keevituse kui elektriku kursusi. Toimub üldoskuste kursusi, mille hulgas on erialane keeleõpe ja teenindustöötajate suhtlemiskursused. Kõige rohkem on arvutikursusi, kus koolitatakse 927 inimest. Sealjuures rahastatakse pigem spetsiifiliste programmide õpetamist ja jätkukursusi. Päris algtaseme kursusi on vähem.

Valgamaa kutseõppekeskusese kursustekavas on muu hulgas andmebaaside koolitus, klienditeenindus-, ettevõtlus-, meistrite täiend-, puhastusteeninduskoolitus ja arvutiõpetus vanemaealistele

Kursusi finantseerivad Euroopa Sotsiaalfond ning haridus- ja teadusministeerium seoses programmiga "Täiskasvanute tööalane koolitus ja arendustegevused". Tasuta kursuste korraldamine jätkub aastani 2013. Kursuste tellimus koostatakse semestrite kaupa.

Sügissemestri koolitustellimuses on 363 kursust 30 erinevas õppekavarühmas ja selle rahaline kogumaht on 17,5 miljonit krooni.

Haridus- ja teadusministeerium rahastab tööalase koolituse kursusi alates 2007. aastast. Tänavu 30. juunil lõppes kaks aastat kestnud projekt "Täiskasvanute tööalane koolitus kutseõppeasutustes", mille jooksul koolitati 23 507 inimest üle Eesti. Projekti rahaline maht oli 60 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles