Karksi taevas näeb lennukeid ja langevarjureid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langevarjur.
Langevarjur. Foto: 24tundi.ee

Kolm aastat tagasi valminud Karksi lennuväljal toimub 15. augustil taas Karksi lennupäev. Traditsiooniliselt on kutsutud osalema väikelennukid, motodeltaplaanid, mudelistid ja mootorvarjurid. Toimuvad vigursõiduvõistlused lastele ja täiskasvanutele.


Lennukid on oodata alates kella 10st. Lennupäeva avab langevarjurite avahüpe kell 12. Päeva jooksul toimuvad lennukite demoesinemised ja lennuralli väikelennukitele, mida kroonivad atraktiivset kaasaelamist pakkuvad täpsusmaandumis- ja pommitamisvõistlused.

Lennupäevast võtab osa ka Leedu A-klassi karikavõistluste meister pilotaažlennus Andres Rätsepp, kellelt võib oodata nauditavat demoesinemist Saksa pilotaažlennukil Extra 300LP.

Kohale lendab ka Kaitseliidu lennukorpuse AN-2 sõjaväe langevarjuklubi langevarjuritega ning Eesti ja Läti erapiloodid oma väikelennukitega. Pealtvaatajatele huvipakkuvaks kujuneb kindlasti väikelennukite ühine grupilend, mille lennuomadusi tutvustatakse oma ala parimate asjatundjate poolt.

Päeva lõpetab lennuraja jooksukross, mille võitjad pääsevad huvilennule Karksi valla kohale.

Lennupäeva organiseerib Mulgimaa Elu Edendamise Keskus ning Eesti Era- ja Harrastuspilootide liit. Kogu üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles