Eestlased söövad suvega 2700 tonni jäätist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätis.
Jäätis. Foto: Toomas Huik/ Postimees

Eestlased on Baltimaade suurimad jäätisesõbrad, tarbides suve jooksul 2700 tonni ning aastas ühtekokku ligi 6000 tonni jäätist, millest 80 protsenti on koorejäätis.


Seega tarbib iga eestlane aastas keskmiselt 8 liitrit jäätist, edestades lätlasi kahe ning leedukaid kolme liitriga inimese kohta.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp ütles, et kui mõnes tootmissektoris on langus olnud isegi 40-50%, siis toiduainetööstuses on see väiksem ning tänavu on mulluse suvega võrreldes jäätisetoodete tarbimine jäänud samale tasemele.

Jäätisesektor on üks aktiivseima tootearendusega valdkondi toiduainetööstuses, igal aastal lisandub lettidele 60-70 uut marki jäätist. Praegu on saada üle 300 erineva jäätisetoote, mis on ajaloo suurim valik.

Sirje Potisepa sõnul on erinevatest jäätisetoodetest kõige rohkem kasvanud koorejäätiste osakaal, moodustades 80% kogu ostetud jäätiste hulgast. «Üleilmne trend on naturaalsete jäätiste suunas ning koorejäätis on tõesti mõistlik maius, sisaldades rohkelt kaltsiumi, magneesiumi, piimavalke ning palju A-, B- ,D- ja E-vitamiini,» rääkis Potisepp.

Tema sõnul on koorejäätise populaarsusele kaasa aidanud erinevad jäätise kasulikkusest teavitavad sotsiaalkampaaniad, millega liit jätkab ka tänavu suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles