Eesti-Läti programmist küsitakse 527 miljonit krooni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Eesti kroonid ja Läti latid.
Pildil on Eesti kroonid ja Läti latid. Foto: Liis Treimann

Eesti-Läti piiriülese koostöö programmile esitati juuli lõpus 43 uut projektitaotlust avaliku, era- ja kolmanda sektori organisatsioonide poolt.


Euroopa Regionaalarengu Fondilt taotletakse toetust kokku ligi 527 miljoni krooni ulatuses. 27 taotlust esitati Läti ning 16 Eesti juhtpartneri poolt. Projekti partneritena on esindatud 94 Läti ja 87 Eesti organisatsiooni, otsused nende projektide rahastamise kohta tehakse novembri alguses.

Kokku on Eesti-Läti programmis kahe aasta jooksul heaks kiidetud 21 projekti kogusummas 264 miljonit krooni.

Käimasolevateks projektideks on näiteks «Beach Hopping», mille eesmärk on parandada Liivi lahe randade atraktiivsust, keskkonda ja turvalisust ning «Reconstruction of Karksi-Nuia-Seda River Road», mille abil rajatakse tolmuvaba kate teelõigul Karksi-Nuiast Seda jõeni. Projekti «GoodFruit» abil on rajatud tootearenduskeskus Eesti ja Läti puuvilja- ja marjatootjatele.

Eesti-Läti programm 2007-2013 toetab koostööprojekte, kus löövad aktiivselt kaasa nii Eesti kui Läti partnerid ja millest võidavad mõlema riigi elanikud. Heade ideedega on oodatud nii avaliku, era- kui kolmanda sektori organisatsioonid.

Toetatakse näiteks piirkonna sidusust suurendavaid, ettevõtluse arengule ja ettevõtluskeskkonna edendamisele suunatud koostööprojekte, samuti igakülgset koostööd eri valdkondades rohujuure tasandil.

Euroopa Regionaalarengu Fondist ning Eesti ja Läti riigi kaasrahastatav programm hõlmab Lätist Kurzeme, Vidzeme, Rīga ja Pierīga piirkondi ning Eestist Hiiu, Jõgeva, Lääne, Põlva, Pärnu, Saare, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakondi.

1. detsembril 2009 avatakse temaatiline taotlusvoor, mis jääb avatuks kuni 19. veebruarini 2010. Toetusprogrammi infot leiab veebis aadressilt www.estlat.eu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles