Leigo Järvemuusika jaoks kogutakse veel vanu mobiile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leigo Järvemuusika vaatemänguline atmosfäär sulatab kõigi romantikute südamed.
Leigo Järvemuusika vaatemänguline atmosfäär sulatab kõigi romantikute südamed. Foto: Martin Voltri

Veel selle nädala reedeni, 7. augustini saavad inimesed üle Eesti annetada oma vanu mobiile kunsti hüvanguks. Tänaseks on kogutud 260 kasutatud mobiiltelefoni, mis kõik hakkavad helisema järgmise nädala lõpus Leigo Järvemuusikal.

Mida rohkem telefone, seda uhkem mobiilikontsert tuleb. Seetõttu kutsuvad kunstnikud inimesi üles veel selle nädala reedeni tooma oma vanu kasutuses mitte olevaid mobiile üle Eesti EMT esindustesse. Toodavad telefonid peaksid olema veel võimelised «pilti ette võtma», teatasid korraldajad.

Telefonid peaksid olema koos akudega, võimalusel koos laadijaga, ilma SIM-kaardita. Eelnevalt tuleb telefon ümbrikusse panna ning kirjutada peale märgusõna «Leigo». Selliselt jõuab saadetis ilusti kunstnikeni.

Kogutud telefonidesse paigaldatakse SIMid ning nad paigutatakse Leigo kaunile maastikule. Õhtuhämaruses toimub heli- ja valgusmänguga mobiilisümfoonia, mis on juhitud Aqrise loodud programmi kaudu.

Pärast kontserti kasutatakse telefone võimalusel veel kunsti tegemiseks ning viiakse hiljem jäätmejaama - nii ei koorma vanad telefonid loodust ja saavad ringiga uue elu.

Oma töötajaskonnas on aidanud vanu mobiile koguda mitmed ettevõtted ja riigiasutused. Teose loomist toetavad Eesti Kultuurkapital, Leigo Järvemuusika ja Aqris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles