Laupäevase Valgamaalase paberväljaande lühitutvustus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Hummuli vallas Jõku jõel oleva Puide silla ehituse ajal ei juhita jõge uude sängi, vaid veetõkketamm peab nii palju vett kinni pidama, et maantee alt saab vana sillatruubi sisse vedada uue teraslehtedest monteeritud torutruubi. Silla remondist loe ajalehest pikemalt.

Baltikumi kuulsaim ikoonimaalija jagas iidse kunsti saladusi. Leedu ikoonimeistri Georgi Jakovlevi nelja uue ikoonimaali esitlusel saadi Valgamaal Paluveskil aimu selle iidse kunstiharu saladustest.

Kui eelmisel aastal said Eesti Punase Risti noored osaleda Saksamaa Schleswig-Holsteini Liidumaa Punase Risti noortetöös, siis tänavu on Lõuna-Eestis külas juba sakslaste esindus. Pikemalt peatuti Valgamaal Pühajärve põhikoolis, kus toimusid õppused ja õpitoad 3.-6. augustini.

RUBRIIK VAADE: Vaikust valvav Valga. Suvi on rohkete kontsertide ja teatrielamuste aeg. Kui mujal tuleb väga tõsiselt mõelda kuhu minna valikute rohkuse tõttu, siis Valgas seda probleemi õnneks või kahjuks ei ole, sest suurüritused puuduvad.

Küsitlusest saab teada, mis Valga elanike arvates teeb elu meie linnas elamisväärseks?

Küsimus-vastus: Millal ja kuidas hakatakse Valgamaal kontrollima suitsuandurite olemasolu? Vastab Lõuna-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse juht Viljar Schmidt.

Kuigi tuletõrjesport on juba esimese Eesti Vabariigi algusest peale olemas olnud, teavad inimesed sellest alast küllaltki vähe. Vahepeal madalseisus olnud spordiala hakkab aga järjest enam populaarsust koguma.

Ülle Kübarsepp on veterinaari, taluniku, haljastaja ja kolmekordse ema kogemusega keskeas ajakirjanik, kes on töötanud Valgamaalase toimetuses juba kaheksa kuud. Selle aja sees on ta palju õppinud, saanud tunda nii töörõõmu kui ka meelehärmi. Persoonilugu saab ajalehest põhjalikumalt lugeda.

Ajalehest leiab traditsiooniliselt nädala telekava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles