Esmaspäeval algab Baltikumi õhuvägede ühine merepäästeõppus

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto illustratiivne
Foto illustratiivne Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Pärnus toimuva kuuepäevase merepäästeõppuse Baltic Bikini 2009 eesmärgiks on harjutada õhusõidukite meeskonnaliikmete tegevust lennuõnnetuse korral ning õhuväe, mereväe, piirivalve ja merepäästekeskuste päästealast koostööd.

Õppusel harjutavad merepäästet Eesti, Läti ja Leedu õhuvägede ja Eesti piirivalve õhusõidukite meeskonnad, õppust toetavad mereväe laev Tasuja ning mereväe tuukrigrupp.

Õppuse käigus harjutatakse ellujäämisprotseduure, mida õhusõidukite meeskonnad peavad oskama juhul, kui sõiduk maandub vette ning juhtimis- ja sideprotseduure. Õppus korraldatakse avamerel, et tagada harjutamine võimalikult reaalses olukorras. Esmakordselt viiakse läbi öine treening merepäästeinstruktoritele.

Baltic Bikini on Eesti, Läti ja Leedu õhuvägede merepäästeõppus, mida korraldatakse igal aastal erinevas Balti riigis. Esimene Baltic Bikini viidi läbi 2004. aastal Leedus, Eestis korraldati sama õppus 2006. aastal. Esimestel aastatel toetas õppust Taani Õhuvägi, kes aitasid välja õpetada instruktoreid ning käivitada ühtlustusprogrammi päästetehnika ja väljaõppe osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles