Valgamaal on avastatud mitmeid vähipüüginõuete rikkumisi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil jõevähid.
Pildil jõevähid. Foto: Ove Maidla

Möödunud nädalal avastasid inspektorid Valgamaal Taheva vallas Aheru järves kuus vähipüüginatta. Selleks päevaks Aheru järvele vähipüügiluba välja antud ei olnud ja inspektorid kõrvaldasid ebaseaduslikud püügivahendid püügilt. Sealsamas lõkke ääres istuv seltskond nattasid omaks ei tunnistanud, teatas keskkonnainspektsioon.


Õhtul uuesti kontrollima minnes tabasid inspektorid ühe päevasest seltskonnast tuttava noormehe järvest käsitsi vähke püüdmas. Loata püügi eest määrati noormehele 1500 krooni suurune trahv. Seitse püütud ja elus olevat vähki lasti vette tagasi.

Ööl vastu pühapäeva tabasid Valgamaa inspektorid Hummuli vallas Valgjärve ääres seltskonna, mille üks liige oli asunud samuti käsitsi vähke püüdma. Kontrollimise hetkeks oli püütud üks vähk. Loata vähipüüdja on inspektsiooni välja kutsutud.

1. augustil alanud ja kuu aega kestva vähipüügihooaja jooksul on lubatud vähke püüda Jõgeva-, Põlva-, Tartu-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaal. Osalise piiranguga tohib vähki püüda Harju ja Saare maakonnas. Saaremaal ei tohi vähke püüda Laugi peakraavis ja Põduste jões, Harjumaal on tänavu vähipüük keelatud Jägala jões ja selle lisajõgedes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles