Valga kohtunikku kahtlustatakse loata kalapüügis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Kaldma
Aare Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnainspektorid pidasid kinni Valga kohtuniku Aare Kaldma, kellel lasub kahtlus loata kalapüüdmises.


Tartu maakohtu Valga kohtumaja juht Aare Kaldma peeti kinni möödunud reede varahommikul Valgamaal Puka vallas Kulli järvel. Ajalehe andmeil tabati kohtunik ja temaga koos paadis olnud advokaat väidetavalt otse teolt.

Kalastusluba meestel keskkonnainspektsiooni Viljandi inspektoritele ette näidata ei olnud. Keskkonnainspektorid fikseerisid paadis olnud kalad; püügiks kasutati võrke.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja kinnitas ajalehele kohtuniku kinnipidamist Kulli järvel.

"Asjaolud võivad menetluse käigus täpsustuda ja sellest tulenevalt võib ka rikkumise säte muutuda," sõnas pressiesindaja. Maksimaalselt võib kalapüügiseaduse rikkumise eest määrata 18.000 krooni trahvi.

Juhtunu asjaolude uurimiseks alustati väärteomenetlust kalapüügiseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb kala püügi, pardal hoidmise ja käitlemisega seotud nõuete rikkumist.

Tartu maakohtu pressiesindaja sõnul on olukorrast informeeritud Tartu maakohtu esimeest.

Tartu maakohus rõhutab, et kohtute seadusest tulenevad alused kohtuniku ametist tagandamiseks on kriminaalasjas jõustunud süüdimõistev kohtuotsus või riigikohtu juures asuva distsiplinaarkolleegiumi otsus ametist tagandamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles