Laupäevase Valgamaalase paberväljaande lühitutvustus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Statistika näitab, et pea kõikide kuritegude arv on võrreldes eelmise aastaga Lõuna-Eestis vähenenud, vaatamata sellele, et politseid tabavad järjest tõsised eelarvekärped. Põhjalikumalt saab teemaga tutvuda ajalehest.

Küsitlusest saab teada, mida arvavad inimesed sellest, kas majandussurutis on vähendanud turvalisust?

Valga-Tartu maanteel Jõku jõe sillatruubi vahetamise ajal jäi Ala-Puide järve ja jõe kallastele järvekarpe, kes ei suutnud alanenud vee tõttu ellu jääda. Keskkonnaamet tuvastas peale 12. augustil Ala-Puide järve ääres käimist ja eksperdi hinnangut, et tegemist on hariliku järvekarbiga (Anodonta cellensis). See liik on karpidest Eestis kõige laiema levikualaga ja pole kaitse all.

Taimetoodangu inspektsioon teatas ohtliku kahjustaja, kartulivähi Synchytrium endobioticum, tuvastamisest Valgamaal. Tegemist on väikese omatoodetud kartuliseemnest rajatud põlluga eramaal. Inimesele kartulivähk ohtlik ei ole.

Küsimus-vastus: Kuidas saavad puuetega inimesed soodustingimustel suitsuandureid? Vastab Valga maavalitsuse avalike suhete juht Ruth Leetmaa.

Persoonilugu: Ain ja Maili Juurika Jõekääru talu sai Eestimaa ilusamate talude valimisel kolmanda koha. Peremees ja -naine on tööd rügades oma perele vanast talukohast mõnusa elamise teinud. Pikemalt loe laupäevasest Valgamaalasest.

Koomilised juhtumid külaelust köidavad nii maa- kui linnarahvast. Lehest leiab ülevaate meeleoludest, mida vallas etendatud näitemängud pakkuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles