Tivoli Tuur tuleb Valka tavapärasest hiljem

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba aastaid on eestlased pidanud leppima mööda Eestit ringi sõitva tagasihoidliku Tivoli tuuriga.
Juba aastaid on eestlased pidanud leppima mööda Eestit ringi sõitva tagasihoidliku Tivoli tuuriga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Septembri algul jõuab Valga linna taas Tivoli Tuur, mis on varasemaga võrreldes mõnevõrra uuenenud. Tavalise karaoke ja võistluste asemel on õhtuses kavas virtuaalne disko, mida juhib raadiostuudiost diskor, kes näeb interneti vahendusel rahvast ning ka kuulajad näevad diskorit ekraanilt.


Peale disko astuvad üles ka esinejad laval. Tuuriga käivad kaasas Wallavanem, Liiza Q ja Smashed Nail Sister. Samuti on võimalus üles astuda kohalikel gruppidel.



Valka jõuavad kõik atraktsioonid, mis teistesse linnadessegi. Esimest korda on kohal suurte atraktsioonide hulka kuuluv Simulaator. Kokku on lõbustuspargis 16 atraktsiooni.



Pärast paari aasta tagust õnnetust Rakveres on palju küsimusi tekitanud atraktsioonide turvalisus.


«Turvalisuse eest vastutab karusellide omanik Lindströms Tivoli Norrast. Turvalisuse kontroll on pikk ja keeruline ning selle eest vastutavad mitmed firmad. Kõigepealt kontrollib kõik atraktsioonid üle maailmakuulus Norra firma Det Norske Veritas, kelle esindaja on kaasas ka Eesti tuuril,» selgitas Viikna.


Ka kontrollivad tema sõnul turvalisust Eesti tehnoloogiakontrolli keskus ning kohalikud päästeameti, tuletõrje ning politsei esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles