Valgamaal on Eesti madalaim keskmine kuupalk

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine kõrvaldas raha kontolt väikeste summade kaupa.
Naine kõrvaldas raha kontolt väikeste summade kaupa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Madalaim Eesti keskmine brutokuupalk, 9156 krooni, on statistikaameti andmetel Valga maakonnas.

2009. aasta II kvartali andmetel on kõrgeim brutokuupalk jätkuvalt Harjumaal ja Tallinnas, edastas BNS. Harjumaa keskmine palk oli tänavu teises kvartalis 14.270 krooni ja Tallinnas 14.543 krooni, mis on mullusega võrreldes vastavalt 3,74 ja 3,11 protsenti vähem.

Keskmine brutokuupalk kasvas teises kvartalis aastaga vaid ühes maakonnas - Raplamaal, kus palk tõusis 1,23 protsenti 11.070 kroonini.

Keskmine palk vähenes teises kvartalis sarnaselt esimese kvartaliga maakondade võrdluses kõige enam Järvamaal, kus keskmine brutokuupalk oli 10,14 protsenti madalam kui mullu teises kvartalis.

Keskmine palk vähenes Järvamaal teises kvartalis 10.255 kroonini.

Järvamaale järgneb keskmise palga languselt Saaremaa, kus teise kvartali keskmine brutokuupalk vähenes võrreldes mullusega 9,81 protsenti 10.256 kroonini.

Väikseim palgalangus oli Läänemaal, kus keskmine brutokuupalk vähenes teises kvartalis võrreldes 2008. aasta sama ajaga 0,29 protsenti 9997 kroonini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles