Talvevarud on otsakorral

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: Taimi Käos/Valgamaalane

Peagi algab uus kütteperiood. Paraku on halupuude hinnad kõrged ja mõnel pool on ka riigimetsast küttepuude saamisega probleeme.


«Valmis küttepuude kohaletoomine eratarbijatele on peatatud, täidame üksnes suurklientide lepinguid,» kommenteeris hetkeseisu eelmisel nädalal RMK Valga metsaülem Risto Sepp.



RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi kinnitas samuti, et talvevarud on kõikjal otsakorral. Uued raied aga juba käivat.



Mõlemad spetsialistid tunnistasid, et linnades võiksid olla nii-öelda küttekontorid, kust inimene halupuid osta saaks. Kuidas seda teostada, alles mõeldakse. RMK müüdavad küttepuud olid kolmemeetrised ja osta sai korraga 12 või 24 tihumeetrit.



«Kui pannakse õue või tänavale 22–25 ruumimeetrit korraga maha, ei käi eratarbijate jõud sellest tavaliselt üle. Neil pole jõudu, et lõigata, lõhkuda ja riita panna, paljudel pole ruumigi,» tunnistas Ulvar Kaubi.



Üks võimalus on saada omale sanitaarraie käigus langetatud puid. Risto Sepa sõnul on sellel aastal müüdud 3400 tihumeetrit sanitaarraie käigus saadud puitu. Väikseim kogus on olnud 2,4 ja suurim 119 tihumeetrit, keskmiselt on ühele isikule müüdud 24 tihumeetrit.



«Kui inimene on töötu, on tal mõttekas küttepuud ise varuda. Kellel töökoht ja palk võimaldab valmispuud osta, võib muidugi lasta puu õue tuua,» rääkis RMK Kagu regiooni juhataja Raivo Võlli. Ta tunnistas, et on ka neid, kellel alles oktoobris tuleb meelde, et puukuur on tühi. Neil tuleb siis eramüüjate poole pöörduda.



Pikemalt teisipäevases Valgamaalases!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles