Uus sild üle Elva jõe pidas katsumustele vastu

, reporter Otepääl
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus sild üle Elva jõe
Uus sild üle Elva jõe Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Neljapäeval avati Palupera vallas Palu metsade keskel uus sild üle Elva jõe, mis ehitati vana pehkinud ja ohtlikuks muutunud ülesõidu asemele.

Töö tellis ja finantseeris Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), projekteeris Vertes OÜ ja sillaehituse teostas teehoiutöödega tegelev TAVT OÜ Tartust.

Silla pidulikul avamisel olid kohal kõik osapooled alates töö tellijatest kuni ehitajateni

„Võib julgelt väita, et valminud silla näol on tegemist RMK selle aasta kauneima ehitisega. Algselt plaanisime vana asemele panna teetruubi, ent konsulteerides looduskaitse spetsialistidega otsustasime siiski silla kasuks," nentis RMK metsahoolduse osakonna metsaparandusspetsialist Jüri Koort.

Palupera vallavanem Terje Korssi algatusel pandi ehitajad tõsiselt proovile - kolm rasket veokit ületasid kõigi kohalolnute silme all vastse silla ning sillaehitajate projektijuht Illar Kolga seisis vapralt kogu selle aja rajatise all.

Varem võssakasvanud ja räämas ülesõidukohast on saanud kõigiti kaasaegne ning ohutu teelõik Palu metsade keskel, mida saavad RMK kõrval kasutada mitmed erinevad huvigrupid - metsaveokid, seenelised, marjulised ja kohalikud jahimehed ning rattaspordi harrastajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles