Kohus mõistis Valga ettevõtja Allain Karuse peksjad süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allain Karuse
Allain Karuse Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Pärnu maakohus mõistis neljapäeval süüdi neli meest, kes süüdistuse järgi peksid tunamullu suvel Pärnus jõhkralt läbi neid noomima tulnud ärimehe Allain Karuse.

Kohus mõistis Indrek Niidu (27), Ivar Närepi (21), Aimar Tõntsi (27) ja Allan Lebedevi (28) süüdi grupiviisilises rahu ja avaliku korra rikkumises vägivalda kasutades. Närep ja Niit said 11- ning Tõnts ja Lebedev kümnekuulise vangistuse.

Ühtlasi tuleb igal mehel tasuda riigi tuludesse sundraha 6525 krooni, lisaks Närepil õigusabi eest 3370 krooni. Solidaarselt peavad süüdistatavad hüvitama mitmete ekspertiiside tegemiseks kulunud 16 015 krooni.

Samuti rahuldas kohus kannatanu tsiviilhagi ja mõistis kohtualustelt solidaarselt välja 17 797 krooni peksmisega tekitatud varalise kahju katteks ning 80 000 krooni moraalse kahju hüvitamiseks.

Neljapäevase otsuse edasikaebamissoovist saavad osapooled teatada kohtule seitsme päeva jooksul.

Süüdistuse järgi sõitsid Audi A6 roolis olnud Niit ja autos olnud Närep, Lebedev ja Tõnts tunamullu 4. augustil kella 23.20 ajal Pärnus ööklubi Sunset esisele alale, kuhu sisenemiseks oli vaja valdaja luba.

Kuulnud neile vastu kõndinud ärimehelt Allain Karuselt kommentaari sõiduki valest liiklemisest kõnniteealal, väljusid mehed autost ning Niit nõudis agressiivsel toonil mehelt selgitust kuuldud kommentaari kohta.

Tekkinud sõneluses eirasid süüdistatavad kannatanu abikaasa ja alaealise tütre palveid lahkuda ning Närep sõimas naist, lõi tema suunas rusikaga ja tabas teda vähemalt kaks korda.

Kui mees astus abikaasa kaitsmiseks naise suunas, takistas teda Niit ja lõi meest vähemalt üks kord rusikaga näkku, mille tagajärjel too kukkus. Seejärel jätkasid süüdistatavad maas lamanud mehe peksmist.

Kui mehed peksmise lõpetasid ja hakkasid autosse istuma, õnnestus Karusel haarata Närepi paremast jalast, kuid kolmik asus meest uuesti jalgadega peksma.

Kõik neli süüdistatavat eitasid peksmist nii eeluurimisel kui ka kohtus.

Allain Karuse ütles ajalehele Valgamaalane, et on üldiselt kohtuotsusega rahul. «Pättide koht ongi vanglas,» märkis ta.

Küll aga jäi talle arusaamatuks, miks ei karistatud tunnistajaid, kes valetasid, et kohtualused olid peksmise ajal kodus.

Karuse pidas tõenäoliseks, et vastaspool kaebab kohtuotsuse edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles