Laupäevase Valgamaalase paberväljaande lühitutvustus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Sel nädalal algasid Valgamaa kutseõppekeskuse uue õppekompleksi ehitustööd. Üle 80 miljoni krooni neelavasse ehitisse tulevad kaasaegsed õpperuumid poolele tuhandele õpilasele.

Poliitikud vastavad valimiste eel küsimusele: «Millised on Valga suurimad kitsaskohad ja kuidas nendest jagu saada?» Uuri ajalehest mahukaid vastuseid!

1. septembrist alates oli kuu aega Valga gümnaasiumis tööl Michael Seyfarth - üliõpilane Saksamaalt Leipzigist, kes valdab vabalt eesti keelt. Esimest korda sattus noormees Eestisse 2006. aastal, kui ta tuli tööle vabatahtlikuna Koeru lastekodusse. Ajalehe persooniloost leiab lugeja, mida põnevat Saksa noormees Eestis on õppinud.

Maavalitsusse kutsuti vastuvõtule Valgamaa aasta õpetajad. Tunnustati ka pärast kõrgkooli lõpetamist kutseõppekeskusesse tööle asunud noorpedagoogi.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja AS Edelaraudtee eile sõlmitud kokkuleppe kohaselt alustab Tartu-Valga raudteelõigul 2010. aasta algusest tööd kaks rongipaari. Kokkuleppe järgi hakkab mõlemal suunal toimuma kaks väljumist päevas, üks hommikusel ja teine õhtusel ajal.

Küsimus-vastus: Mida kujutab endast orienteerumismäng «Valga linna legendid»? Vastab Valga kultuuri-ja huvialakeskuse noorsootööjuht Lauri Drubinš.

Aasta tagasi vilistlaste koorina kokku tulnud Valge Maja Laulukoori eesmärk oli kuu aega proovi teha ja esineda Valga Valge Maja 85. sünnipäeval. Eesmärk täideti. «Meid sai aga kokku väga lahe ja liiga lauluhuviline seltskond, et pärast aastapäeva laiali minna. Nii laulsime suveni ja oleme alustanud ka juba teist hooaega,» rääkis dirigent Reet Laanoja.

Valga muuseumis on üleval fondinäitus «Ese omas ajas ja keskkonnas» ning teadur Mari Juzar valmis näitusel muuseumitunde läbi viima. Valga põhikooli ajalooõpetaja Ester Kukk ei jätnud võimalust kasutamata.

Traditsiooniliselt saab lugeda Eesti telekavu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles