Prokurör nõuab Georg Trašanovile vanglakaristust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Trašanov
Georg Trašanov Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tartu maakohus alustas eile Põlva kohtumajas Georg Trašanovi (54), Kalle Muru (42), Aivo Pärna (41), Valter Keisi (48) ja ASi GoBus kriminaalasja kinnisel istungil kohtuvaidlusega, teatas Tartu kohtute pressiesindaja.


Selle käigus saavad prokurör ja kaitsjad sõna kohtus uuritud tõenditele tuginevate seisukohtade avaldamiseks ehk vastavalt süüdistus- ja kaitsekõneks.

Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss taotles eile alustatud ja täna lõpetatud kõnes süüdistatavate süüdimõistmist neile esitatud süüdistustes. Prokurör taotles Trašanovi karistamist nelja-aastase vangistusega.

Samuti taotles prokurör lisakaristusena Trašanovilt kolmeks aastaks õiguse äravõtmist töötada riigi- või kohaliku omavalitsuse asutuses või organis või avalik-õiguslikus juriidilises isikus, kui temale on pandud haldamis-, järelevalve- või juhtimisülesanded või varaliste väärtuste liikumist korraldavad või võimuesindaja ülesanded.

Murule taotles prokurör karistuseks kolmeaastast vangistust, millest ta peaks kohe ära kandma kuus kuud ja ülejäänu suhtes rakenduks kolmeaastane katseaeg. Pärna suhtes taotles prokurör kaheaastase tingimisi vangistuse mõistmist kaheaastase katseajaga.

Keisile taotles prokurör aastas tingimisi vangistust aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. GoBusile palus prokurör mõista 10 miljoni krooni suuruse rahalise karistuse.

Kohtuvaidlus jätkub neljapäeval, 15. oktoobril süüdistatavate kaitsjate kõnedega. Istung on planeeritud ka 16. oktoobriks.

Selle aasta 13. aprillil toimunud kriminaalasja esimesel kohtuistungil ükski kohtualune end esitatud süüdistustes süüdi ei tunnistanud.

Samuti leidsid Trašanovi kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsar, Muru kaitsja vandeadvokaat Sirje Must, Pärna kaitsja vandeadvokaat Maria Mägi, GoBusi kaitsja vandeadvokaat Tarvo Lindma ning Keisi kaitsja vandeadvokaat Anne Tammer aprillis, et nende kaitsealustele esitatud süüdistused ei ole põhjendatud.

Istung on ASi GoBus ärisaladuse kaitseks kuulutatud kinniseks osaliselt ehk tõendite uurimise ja kohtuvaidluse osas. Kohtuvaidlusele järgnev süüdistatavate viimane sõna on avalik. Samuti on avalik kohtuotsuse väljakuulutamine.

Valga maavanema ametikohalt kriminaalmenetluse ajaks kõrvaldatud Georg Trašanovit süüdistatakse ametiisikuna pistise ja altkäemaksu võtmises.

Kalle Muru süüdistatakse GoBusi juhatuse liikmena pistise ja altkäemaksu andmises, Aivo Pärna GoBusi juhatuse esimehena pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, Valter Keisi GoBusi juhatuse liikmena pistise ja altkäemaksu andmisele kaasaaitamises ning juriidilist isikut GoBus pistise ja altkäemaksu andmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles