Suurenes alustava ettevõtte toetus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Alustav ja kuni kolm aastat tegutsenud ettevõtja saab taotleda KredExi käendusega stardilaenu senise poole miljoni krooni asemel kuni miljoni krooni ulatuses. Sellest kuni poolt saab kasutada nii investeeringute kui ka käibekapitali finantseerimiseks, seda ületavat summat ainult investeeringuteks.

Erinevalt tavapärasest laenutootest piisab stardilaenu puhul ettevõtjal tagatise seadmisel isiklikust käendusest, mis katab 30-40 protsenti laenusummast. Ülejäänud, tagamata osale annab KredEx omapoolse käenduse.

KredExi ettevõtlus- ja ekspordidivisjoni juhi Lehar Küti sõnul võib ettevõtte käivitamisel oluliseks takistuseks saada pangalaenuks vajaliku tagatise või tegutsemisajaloo puudumine.

«Healt positsioonilt startimiseks saab alustav ettevõtja kasutada KredExi käendusega stardilaenu, mis suurendab oluliselt rahastamisvõimalusi ja toetab alustavate ettevõtjate kiiremat kasvu. Samuti võimaldab stardilaen maandada ettevõtlusega alustamisega seonduvaid riske, kuna ettevõtja isiklik vastutus on piiratud: 30-40 protsenti laenusummast,» ütles Kütt.

Stardilaenu taotlemiseks võib nüüdsest lisaks EASile pöörduda ka otse panka. Pank või EAS menetleb taotlust ning esitab selle otsustamiseks KredExile. Stardilaenu väljastab KredExi positiivse otsuse alusel pank. Stardilaenu menetlevad ja väljastavad hetkel Eesti Krediidipank, Marfin Pank, SEB Pank ja Swedbank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles