Valgamaa rahvaliitlased toetavad konsultatsioonide pidamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit.
Eestimaa Rahvaliit. Foto: .

Rahvaliidu Valga maakonnaühendus avaldas teisipäeval toetust ettepanekule moodustada erakonna volikogul delegatsioon, kes alustaks teiste parteidega võimaliku ühinemise asjus konsultatsioone, varem on sama ettepanekut toetanud Ida-Virumaa rahvaliitlased.

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli ütles pärast maakonnaühenduse konverentsi, et Valgamaa rahvaliitlased toetasid ettepanekut luua konsultatsioonideks delegatsioon, kes selgitaks esmajoones välja, kas ja milliste erakondadega oleks võimalik ühineda.

Kui võimalik ühinemine näiteks Keskerakonna või sotsiaaldemokraatide ja rohelistega ei leia toetust, tuleb tema sõnul arutama hakata, kuidas teha 2011. aasta Riigikogu valimiste järel nende erakondadega koostööd.

Valga maakonnaühenduse konverents esitas teisipäeval ka oma kandidaadid erakonna esimehe ja aseesimeeste kohale. Esimehena toetas organisatsioon Karel Rüütlit ning aseesimeestena Kajar Lemberit, Anto Liivatit, Ene Tombergi ja Ester Tuiksood. Rahvaliit valib erakonnale juhid 5. detsembril toimuval korralisel kongressil.

Rahvaliidu juhatus pakkus eelmisel nädalal erakonna maakonnaorganisatsioonidele arutamiseks kolm ettepanekut: jätkata iseseisva erakonnana, võtta vastu Keskerakonna ühinemisettepanek või asuda koondama Eesti poliitikamaastiku vasaktsentristlikku tiiba ning ühineda Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Eestimaa Rohelistega.

Rahvaliidu maakonnaorganisatsioonid peavad erakonna tuleviku osas seisukoha võtma enne 9. novembrit, mil küsimust koguneb arutama erakonna volikogu. Volikogu pädevuses on moodustada vajadusel delegatsioon nii konsultatsioonide kui ka ametlike läbirääkimiste alustamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles