Sooru rahvamaja astub teise poolsajandisse uues kuues

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renoveeritud Sooru rahvamaja
Renoveeritud Sooru rahvamaja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sooru rahvamaja omanik Tõlliste vald on andnud maja MTÜ Sooru Arendus haldusse. Kuidas MTÜ on suutnud hoone renoveerida, et tähistada väärikalt maja poolesajandilist sünnipäeva, küsime Sooru Arenduse juhatuse esimehelt Piia Ardelilt.

Mis on renoveerimise käigus tehtud ja kuidas see üldse võimalik on olnud?

«Alates 2001. aastast oleme kirjutanud renoveerimise projekte. Raha investeeringuteks oleme saanud põhiliselt Euroopa Liidu fondidest. Nende abil sai hoone uued elektri- ja küttesüsteemid, siseruumide remondi, uued aknad ja katuse.

Selle aasta suurim töö oli fassaadi renoveerimine. Selleks kirjutasime projekti PRIA-le. Võtsime pangast laenu, mida isiklikult käendasin 550 000 krooni ulatuses ning nüüd ootan, millal PRIA objekti üle vaatab ja rahastab.»

Mida on sellel aastal veel projektide toel tehtud?

«Kogu aasta oleme siin ellu viinud Sooru rahvamaja juubeliaasta ühistegevusi, mida on rahastanud Vabaühenduste Fond ja kohaliku omaalgatuse programm (KOP).

Aasta jooksul ja paljude koosolekute tulemusel valmis uus arengukava aastateks 2009-2015, Sooru küla interneti kodulehekülg (www.sooru.ee) ning trükiti voldik. Sooru küla eelmine arengukava kehtis 2002.-2005. aastani ja pärast seda tehti sellele kogu aeg olulisi täiendusi.

Kevadel oli meil rahvamajas lahtiste uste päev, Sooru järve jooks, matk ja tervisepäev, viidi läbi ürituste korraldamise koolitus noortele ja toimus noorte suvekool koostöös Hummuli ja Tõlliste valla noortekeskustega. Meie näiteringil valmis lavastus «Nukitsamees», millega anti ka külalisetendusi. 8. ja 14. novembril tulevad juubelipidustused.»

Täispikka intervjuud loe laupäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles