Helkuri kinkimiseks valmis veebikeskond

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Põhikoolis selgitati lastele helkuri kasutamise vajalikkust.
Valga Põhikoolis selgitati lastele helkuri kasutamise vajalikkust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 16. novembril aktiveerub veebikeskkond helkur.ee, mille kaudu on inimestel võimalik oma lähedastele saata kingitusena helkur, teatas maanteeamet.


Koduleht on osa 26. oktoobril alanud kampaaniast, mis kutsus inimesi üles hoolima oma lähedastest, kinkides neile helkuri. Kampaania edasiarenduse eesmärk on muuta helkuri kinkimine võimalikult lihtsaks ning mugavaks.

Eestis on palju inimesi, kes aru saanud, et helkuri kandmine on pimedal ajal hädavajalik. Siiski leidub siiani neid, kes seda ei kanna. Käesoleva aasta kampaaniaga seoses loodud koduleht helkur.ee annabki inimestele võimaluse muuta oma lähedaste käitumist ja ennetada seeläbi pimedas jalakäijatega juhtuvaid õnnetusi.

Helkuritele pühendatud kodulehte helkur.ee tutvustatakse nii tele- kui raadioklippides, väli-, sise- ja trükireklaamis ning internetis. See on nii eesti- kui venekeelne.

Statistika põhjal on sügis- ja talvekuud liikluses osalevatele jalakäijatele endiselt kõige riskantsemad. Käesoleva aasta kümne kuu jooksul on asulavälisel teel pimeda ajal vigastada saanud 19 ning hukkunud viis jalakäijat. 2007. aastal hukkus asulavälisel teel pimeda ajal 12 jalakäijat, 2008. aastal oli hukkunuid 17.

Kampaania on valminud maanteeameti, RSA Kindlustuse ning reklaamibüroo Age McCann koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles