Talupidajad ei toeta meeleavaldust Toompeal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Talupidajate keskliit hindab kõrgelt eelarve menetlemise käigus iga täiendava miljoni leidmist tuleva aasta otsetoetuste eelarvesse. Samas leiab organisatsioon, et eelarve kujunemine peab tuginema osapoolte dialoogil ega pea õigeks demonstratsioonide jada Toompeal.


«Seetõttu Eestimaa Talupidajate Keskliit (ETKL) juhatus ei toeta Eesti Põllumeeste Liidu otsust korraldada meeleavaldus Toompeal 18. novembril ehk ajal, kui Riigikogu arutab opositsiooni muudatusettepanekuid riigieelarve küsimustes. Taluliit pole poliitiline organisatsioon ega soovi seetõttu sekkuda poliitiliste erakondade poliitilisse debatti,» rõhutatakse teatas.

Talupidajate keskliit on jälginud tähelepanelikult 2010. aasta riigieelarve koostamise käiku. Ühtlasi märgib liit, et läinud aasta oli põllumajandusele erakordselt raske, kuna toodangu hinnad langesid dramaatiliselt, sellega koos ka talupidajate sissetulekud.

Kuigi järgmiseks aastaks prognoositakse ülemaailmset majanduse stabiliseerumist ja nii majanduse kui hindade kasvu, ei luba see teha tulevaks aastaks eriti optimistlikke prognoose. Seetõttu on riigieelarve vahendid jätkuvalt olulised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles