Valga ärimehe peksmise süüasi läheb uuesti arutamisele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allain Karuse
Allain Karuse Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tallinna ringkonnakohus saatis täna Pärnu maakohtule uueks arutamiseks kaks aastat tagasi Pärnus klubi Sunset juures toimunud ärimehe peksmise süüasja.


Ringkonnakohus leidis, et kriminaalasja arutamisel esimeses kohtuastmes rikuti menetlusnorme, mistõttu tuleb süüasja seal uuesti arutada uues kohtukoosseisus, ütles kohtusekretär ERRi uudisteportaalile.

Oktoobris mõistis Pärnu maakohus Indrek Niidu (27) ja Ivar Närepi (21) 11 kuuks ning Aimar Tõntsi (27) ja Allan Lebedevi (28) kümneks kuuks vangi. Lisaks mõistis kohus nelikult solidaarselt kannatanu Allain Karuse kasuks välja 80 000 krooni moraalse ja ligi 18 000 krooni varalise kahju katteks.

Kohus langetas Närepi suhtes kohtuotsuse tagaselja, sest mees hoiab alates mullu oktoobrist kohtupidamisest kõrvale. Tema suhtes on tehtud Euroopa vahistamismäärus, mille alusel ta Euroopa Liitu saabumisel vahistatakse. Mees viibib teadaolevalt Tais.

Süüdistatavate advokaadid Andres Simson, Avo Pärmann, Janek Valdma ja Andrus Repnau taotlesid oma kaitsealuste õigeksmõistmist avaliku korra raske rikkumise süüdistuses, kuna nende väitel ei olevat mehed kedagi peksnud ega isegi viibinud peksmise juures. Kõik neli süüdistatavat on kategooriliselt eitanud peksmist, kuigi kannatanud ja tunnistajad nad ära tundsid.

Süüdistuse järgi sõitis nelik 2007. aasta 4. augusti hilisõhtul Audi A6-ga Pärnus ööklubi Sunset juurde piiratud territooriumile, kuhu sisenemiseks neil luba puudus. Sealsamas abikaasa ja tütrega jalutanud ärimees Karuse tegi meestele selle kohta suulise märkuse, mispeale nood aga räige sõimu saatel noomijale kallale tungisid.

Süüdistuse kohaselt lõi Närep Karuse abikaasat korra rusikaga näkku ja korra vastu õlga ning Niit lõi samal ajal naise kaitseks välja astunud Karuse pikali. Seejärel peksis nelik vaatamata naise ja lapse palvetele maas lamavat meest jalgadega.

Karistusseadustik võimaldab süüdimõistmisel kohtus määrata peksjatele rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles