Valgamaa keskmine palk kasvas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Postimees/Scanpix

Keskmine brutokuupalk Eestis oli kolmandas kvartalis 11 770 krooni, langedes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 5,9 protsenti, teatab statistikaamet.

Valgamaa brutopalga tase on olnud riigi keskmisest küll tunduvalt madalam, aga võrreldes aasta varasema ajaga on see tõusnud peaaegu kolmesaja krooni võrra, olles nüüd 8712 krooni.

Statistikaameti palgastatistika talituse juhataja Mare Kusma sõnul võib Valgamaa keskmise brutopalga tõusu kolmandas kvartalis olla mõjutanud ühelt poolt puhkusetasude maksmine. Teisalt võib olla põhjus ka töötajate arvu kahanemine.

"Oleneb, kes on ära läinud: kui madalapalgalised on koondatud, võib see ettevõtte keskmist palgataset  tõsta," kommenteeris Kusma.

Valgamaal oli käesoleva aasta esimese kvartali keskmine brutokuupalk 8645, teises 9156, kolmandas 8712 krooni. Näiteks Võrumaal oli keskmine palk teises kvartalis 1800, Viljandimaal 1600 ja Tallinnas 5400 krooni kõrgem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles