Eesti Post soovitab saadetised aegsasti teele panna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga postkontor.
Valga postkontor. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esimesed aastalõpusaadetised on juba välismaalt Eestisse jõudnud. Eesti Post palub kõikidel jõulukaartide ja -pakkide saatjatel varakult nende postitamisele mõelda.

Välismaale saadetav pakk või kiri peab olema postitatud vähemalt detsembri esimesel nädalal, sest vaid siis on kindel, et adressaat saadetise õigeaegselt kätte saab.

Kindlasti peab jälgima, et saadetisele oleks aadress kirjutatud korrektselt.

Eesti Post saadab kaardid ja pakid välisriikidesse edasi mõne päeva jooksul, sõltuvalt rahvusvaheliste saadetiste edastamise transiitplaanidest. Arvestada tuleks aga sellega, et pühade ajal liigub tavapärasest rohkem saadetisi ning nende sorteerimine ja laialisaatmine võtab kauem aega. Kui tegemist on riigiga, kuhu Eestist otse lennuk ei lenda, pikeneb saatmisaeg veelgi.

Eestist saadetakse enne jõule alati rohkem postipakke kui muul ajal. Eelmise aasta detsembris oli väljuvaid saadetisi ligi 10 500, sisse tuli neid aga 8500.

Postimüük saab samuti enne jõule suurema hoo sisse: eelmise aasta kahel viimase kuul oli saadetisi kokku ligikaudu 265 000. Kui tavakoormus on postimüügil 6000 pakki päevas, siis möödunud aasta jõulude ajal oli vastav näitaja 9000 pakki.

2008. aastal edastati Eesti Posti vahendusel 3,1 miljonit saadetist: posti-, kuller- ja postimüügipakki.

Eelmisel aastal saadeti Eestist ligikaudu 50 miljonit kirja, aasta varem aga pea 60 miljonit. 2008. aasta detsembris saadeti Eesti Posti vahendusel 6,1 miljonit kirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles