Enamik ajateenijaid saab jõuluks koju

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik-vahipataljoni ajateenijad õppustel.
Üksik-vahipataljoni ajateenijad õppustel. Foto: Toomas Huik.

Enamik praegu kaitseväes aega teenivatest noormeestest saab jõulude ajaks puhkusele, teatas kaitseväe peastaap.


Suurem osa ajateenijatest tähistab jõule kodus sõduri baaskursusele või nooremallohvitseride kursusele järgneval puhkusel. Detsembri keskpaigaks lõpetasid
oktoobris teenistust alustanud ajateenijad sõduri baaskursuse, ligi 500 juulis teenistust alustanud sõdurit lõpetas nooremallohvitseride kursuse.

Pühade ajal väeosas viibivatele ajateenijatele pakuvad väeosad igapäevasest pidulikumat söömaaega, samuti saavad sõdurid käia jumalateenistustel või viiakse jõulujumalateenistus läbi väeosas kohapeal.

Need ajateenijad, kes veedavad jõulud väeosades, saavad puhkusele aastavahetuse paiku.

Vahipataljoni ajateenijail avaneb võimalus külastada pühade ajal kino, minna uisutama ja ringkäigule Kadrioru lossi. Soovijad said võtta osa kaitseväe jõulujumalateenistusest 18. detsembril Toomkirikus ja kuulata kaitseväe orkestrit.

Kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljoni ajateenijatele esinesid jõulueelsel nädalal Vesiroosi lasteaia lapsed. Samal nädalal peeti ka ajateenijate
taidlusvõistlust, kohtuti jõuluvanaga ning soovijatel oli võimalus osa võtta kaitseväe jõulujumalateenistusest Toomkirikus.

Järgnevatel päevadel on logistikapataljoni ajateenijatel võimalus külastada sõjamuuseumit ning  AHHAA keskust.

Staabi- ja sidepataljoni ajateenijatele pakutakse lisaks pidulikule jõuluõhtusöögile kino, teatri, AHHAA keskuse, meremuuseumi, jõululaada, Kalev SPA ja rahvusooperi
külastamise võimalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles