Kutseõppekeskus koolitab ka põhikoolinoori

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostööleppe allkirjastasid Valga põhikooli direktor Tarmo Post (vasakul) ja Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Laur Speek.
Koostööleppe allkirjastasid Valga põhikooli direktor Tarmo Post (vasakul) ja Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Laur Speek. Foto: Erakogu

Valgamaa kutseõppekeskus ja Valga põhikool sõlmisid 13. septembril koostööprojekti lepingu «Eelkutseõpe – suunanäitaja elukutse valikul». Selle käigus viib kutseõppekeskus põhikooli õpilastele läbi eelkutseõpet.

Kootööleping sõlmiti pidulikul aktusel, kus viibis Valga põhikooli 29 õpilast, kes soovivad õppes osaleda. Aktusel võtsid sõna mõlema kooli direktorid, kes andsid noortele eelkutseõppest ülevaate ning suunasid noori erialavalikute peale mõtlema.

Kutsealast eelkoolitust ehk eelkutseõpet korraldatakse põhikooli riikliku õppekava valikainetena. Koolitusel õpitut võib, kuid ei pruugi arvestada edasiõppimisel, sest tegemist ei ole kutseõppe õppeainete, vaid pigem sissejuhatavate kursusetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles