Liit asus valmistoidu eestkõnelejaks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp
Sirje Potisepp Foto: Postimees/Scanpix

Toiduliit alustas eelmisel nädalal valmistoidu teavituskampaaniat eesmärgiga kummutada avalikkuses levinud müüte ja eksiarvamusi.

Liidu juhi Sirje Potisepa sõnul levib tarbijate seas eksiarvamusi ja stereotüüpseid arvamusi, mis kinnitavad teavituskampaania aktuaalsust ning viitavad selgelt vajadusele tõsta valmistoitude teemal oluliselt tarbijate teadlikkust.

«Müüt valmistoitude ühekülgsusest ja kvaliteedist pärineb aastate tagant,» ütles toiduliidu juht. «Viimase kümnendi jooksul on Eesti toiduainetööstus teinud märkimisväärseid pingutusi ja investeeringuid, et valmistoitude koostis oleks kvaliteetne ning säilitus- ja lisaainete vaba,» kinnitas Potisepp.

«Valmistoitude puhul arvatakse ekslikult, et need sisaldavad rohkelt tervisele kahjulikke E-aineid. Tegelikult see nii ei ole – soovitan tarbijatel eelarvamustest üle olla ja valmistoidu pakendilt lugeda, mis konkreetse toote koostisesse kuulub,» lisas Potisepp.

Eesti suurtootjate valmistoidud on reeglina toodetud värskest toorainest ning nõuded puhtusele ja hügieenile tootmisprotsessis on äärmiselt kõrged. Toodete pika säilivusaja tagamiseks suletakse see hermeetiliselt pakendisse, nagu tehakse ka koduste hoidiste puhul.

«Pikk säilivusaeg on kaasaegse tehnoloogia ja korraliku tootmishügieeni tulemus, mitte E-ainete kasutamise sünonüüm. Vanaema hoole ja armastusega valmistatud moos sahvririiulil säilib samuti mitu aastat just seepärast,» sõnas toiduliidu juht.

Samuti pannakse tema sõnul asjatult valmistoitude süüks inimeste terviseprobleemid, nagu lagunevad hambad või hõrenevad luud.

«Tervisehädade esmane allikas on eelkõige tasakaalustamata toitumine ning ebatervislikud elu- ja liikumisharjumused,» kommenteeris Potisepp. «Selge see, et kodus valmistatud roog on kõige parem ja maitsvam, kuid alati ei ole meil selleks aega või võimalust ning sellises olukorras on kvaliteetne valmistoit hea võimalus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles