Metsaülikool esitles kogumikku

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaülikool Käärikul
Metsaülikool Käärikul Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Metsaülikool esitles 17. septembril Tartu Ülikooli kunstimuuseumis ülikooli peahoones ja 19. septembril Solari keskuse Apollo raamatupoes neljandat artiklikogumikku «Seestpoolt suurem Eesti. Haridus ja haritus».

Metsaülikooli neljas artiklikogumik annab suurepärase võimaluse osa saada 2011. ja 2012. aastal Valga maakonnas Otepää vallas Käärikul vaba foorumina toiminud Metsaülikooli mõttetalgutest halduse ja hariduse teemadel.

Sõna võtavad nii teoreetikud kui praktikud, ametnikud kui ka visionäärid. Raamatus on avaldatud ka 2012. aasta kevadel Metsaülikooli eestvõttel gümnasistidele korraldatud esseekonkursi «Tuleviku kool» võidutööd. Samuti on raamatu kaante vahele talletatud mõttetalgud konfliktiennetuse suunal. Kogumik on pühendatud Metsaülikooli mõtte Eestisse toonud Mare Taageperale.

«Kui 2011. aastal kutsus Metsaülikool ühise arutelulaua ümber Käärikule nii poliitikud, teadlased, ettevõtjad, omavalitsusjuhid kui ka kohaliku kultuurielu aktivistid, et nad selgitaksid, miks haldusreformi »laev« ei liigu, siis 2012. aastal keskendus arutelu põhiteravik haridusele, mis sarnaselt regionaalküsimustele seisab samuti suurte väljakutsete ees,» lisas kogumiku peatoimetaja Marko Kass.

Nelja augustipäeva kestel Käärikul võtab Metsaülikool traditsiooniliselt arutluse alla Eesti jaoks olulised teemad. See toob kokku oma ala spetsialistid, teadlased, lektorid, üliõpilased ning kodanikuühiskonna aktiivseid kaasamõtlejaid.

Metsaülikool on koht, kus usaldusel põhinevas õhkkonnas on kõigil võimalus kaasa rääkida ning kus igaühe arvamust respekteeritakse. Metsaülikool kannab endaga kaasas ligi 45aastast mõttetalgute traditsiooni, mis sai alguse väliseestlaste algatusena Kanadas Kotkajärvel 1967. Alates 2005. aastast on Eestis järjepidevalt Metsaülikooli korraldatud, tuumikuks noored vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles